r e k l a m a
Partner portalu

Handel

Emilia uciekła z korporacji i znalazła sposób na rozwój rodzinnego gospodarstwa

Sok z kiszonych ogórków i kapusty. Zakwas z kapusty i buraków. Kiszone: czosnek, rzodkiewka, kalafior i kapuściane głowy. To wszystko w gustownych butelkach i słoikach wystawione w internetowym sklepie. Bo Emilia Sznajder z Karnic postanowiła z małego rodzinnego gospodarstwa uczynić firmę. Udało się jej to zrobić tak, by nie stracić nic z tego, co „domowe”, „swojskie” czy „rzemieślnicze”, a jednocześnie stać się małym przedsiębiorstwem. Widocznym dla konsumentów i promującym swoją markę.

Czytaj artykuł
r e k l a m a
r e k l a m a
r e k l a m a
premium

Lody rzemieślnicze z gospodarstwa. Czy to się opłaca i jak zacząć?

„Tygodnik Poradnik Rolniczy” oraz Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej nagradza rolników prowadzących nowatorskie gospodarstwa w konkursie „Innowacyjny Rolnik”. Wyróżniane są gospodarstwa, które nie tylko wprowadzają nowatorskie rozwiązania, ale też takie, które znajdują alternatywne pomysły prowadzenia działalności i produkcji. W tym roku tytuł „Innowacyjny Rolnik” w kategorii innowacyjny rolniczy handel detaliczny i sprzedaż bezpośrednia zdobyła Jolanta Maciejewska z Kończewic.

Czytaj artykuł
r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR

r e k l a m a
r e k l a m a
r e k l a m a