r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Food Research Institude: 84% badanych rolników obawia się negatywnych skutków koronawirusa

Food Research Institude: 84% badanych rolników obawia się negatywnych skutków koronawirusa

Zdecydowana większość rolników obawia się, że epidemia koronawirusa negatywie wpłynie na funkcjonowanie ich gospodarstw. Wyniki badań zleconych przez Polski Związek Producentów Roślin Zbożowych nie napawają optymizmem.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości TOPAGRAR

Przeczytaj cały artykuł na www.topagrar.pl

Utrzymanie płynności finansowej gospodarstw to najważniejsze zadanie w pomocy rządowej w czasach koronawirusa – podkreśla Wiktor Szmulewicz, prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych. <br /><br />Dla całego sektora rolno-spożywczego, a dla rolników w szczególności najważniejsze jest utrzymanie płynności finansowej, podkreśla Wiktor Szmulewicz w naszej rozmowie. Równie ważne jest to, by także konsumenci mieli pieniądze i byli w stanie kupić żywność, także tą wysoko przetworzoną, nieco droższą. Już z tego powodu cierpi rynek wołowiny, który stał się pierwszą ofiarą kryzysu związanego z koronawirusem u odbiorców wołowiny na europejskich rynkach.

r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR