r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Co zrobić jeśli grzyba jadalnego pomylimy z trującym?

Co zrobić jeśli grzyba jadalnego pomylimy z trującym?

Od kilku tygodni deszcz leje z nieba strumieniami. A to oznacza, że w lasach jest więcej i grzybów, i ich amatorów. Trudno się dziwić – smakowi rydza czy podgrzybka mało kto się oprze. Ale podczas polowań na kapeluszowe smakowitości nie zapominajmy o bezpieczeństwie. O kilka rad, jak je zachować, kolejny raz poprosiliśmy doktora Eryka Matuszkiewicza, toksykologa i rzecznika prasowego Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości TPR

Przeczytaj cały artykuł na www.tygodnik-rolniczy.pl
r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR