Niedawno dowiedziałem się, że na mojej ziemi gmina zamierza wybudować drogę (jest już wydana decyzja). Nikt mi nie doręczył żadnej decyzji i nie mogłem złożyć odwołania. Starostwo, które wydało decyzję, poinformowało mnie, że o decyzji zawiadomiono mnie na adres wpisany do katastru, choć jest to adres nieaktualny. Czy starostwo postąpiło słusznie?
<iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/q-RVFQsQ8as" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe><br /><br />Białko rzepakowe w żywieniu świń jest wciąż nie do końca doceniane zarówno przez producentów żywca, jak i żywieniowców. Tymczasem stanowi ono doskonałą alternatywę dla importowanego do Polski białka sojowego. O tym, jakie są realne szanse na stopniowe zastępowanie śruty sojowej paszami rzepakowymi, dyskutujemy podczas IV Ogólnopolskiej Konferencji Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju na temat „Możliwości zwiększania wykorzystania pasz rzepakowych w żywieniu trzody chlewnej”. <br /><br />Udział w konferencji wzięli:<br /><br />− <strong>Mariusz Szeliga</strong>, Prezes, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju <br />− <strong>Juliusz Młodecki</strong>, Prezes, Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych<br />− <strong>Adam Stępień</strong>, Dyrektor Generalny, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju<br />− <strong>dr inż. Tomasz Schwarz</strong>, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie<br />− <strong>dr inż. Anita Zaworska-Zakrzewska</strong>, Uniwersytet Rolniczy w Poznaniu <br />− <strong>prof. dr hab. Anna Czech</strong>, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;<br />− <strong>Radosław Stasiuk</strong>, Wiceprezes, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju<br />− <strong>prof. Daniel Korniewicz</strong>, ekspert ds. żywienia trzody chlewnej, LNB Cargill<br />− <strong>Grzegorz Chrostowski</strong>, zarządzający fermami trzody chlewnej <br />− <strong>Mariusz Nackowski</strong>, zarządzający fermami trzody chlewnej <br /><br />Moderatorem konferencji był <strong>Karol Bujoczek</strong>, redaktor naczelny top agrar Polska.
r e k l a m a
r e k l a m a
Zapisz się na bezpłatny newsletter, w którym będziemy przesyłali do Ciebie: