r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Dlaczego w Polsce nie jest praktykowany ubój bydła na pastwisku?

Dlaczego w Polsce nie jest praktykowany ubój bydła na pastwisku?

– Dzięki ubojowi na pastwisku skraca się łańcuch dostaw, zminimalizowane są koszty ponoszone na transport, ubój, porcjowanie i dojrzewanie mięsa. Ubój na pastwisku doskonale funkcjonuje w rodzinnych mniejszych i większych gospodarstwach w Szwajcarii,a także w Austrii i Niemczech. Warto więc rozwiązanie to przenieść na polski grunt i umożliwić rolnikom bardziej opłacalną sprzedaż bezpośrednią – mówił Piotr Rydel – prezes Związku Hodowców Polskiego Bydła Czerwonego, podczas styczniowej konferencji w Ostaszewie.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości TPR

Przeczytaj cały artykuł na www.tygodnik-rolniczy.pl
r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR