r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Dlaczego sztuczny kotlet jest gorszy od tradycyjnego?

Dlaczego sztuczny kotlet jest gorszy od tradycyjnego?

Należy upowszechnić znaczenie dobrostanu dla zdrowia zwierząt. Wszystkim powinno zależeć na utrzymywaniu ich w dobrych warunkach, gdyż przynosi to same korzyści. Tym bardziej że etyczne kwestie związane z przemysłowym chowem i zabijaniem zwierząt skłaniają niektórych do pojawienia się myśli o mięsie in vitro jako wytwarzanym bez cierpienia. Czy aby na pewno tak jest i czy możliwy jest chów w warunkach dobrostanu, zastanawiano się podczas konferencji, która odbyła się w Toruniu 4 października, czyli w Światowy Dzień Zwierząt.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości TPR

Przeczytaj cały artykuł na www.tygodnik-rolniczy.pl
r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR