r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Polskie owoce wygrały z COVID-19

Polskie owoce wygrały z COVID-19

Pandemia wygenerowała dodatkowy popyt na owoce jagodowe. Produkcja wzrosła o 10%, wzrosła również sprzedaż soków NFC i mrożonek. Plantatorzy pokazali, że umieją dostosować się do warunków i wykorzystywać nowe okazje do promocji. Pomagali w czasie najdramatyczniejszych zachorowań, wspierali gastronomię i zapraszali na plantacje  w momencie, kiedy ludzie bardzo tego potrzebowali. Swoją ofertę pokazali jagodowi przetwórcy.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości WIOM

Przeczytaj cały artykuł na www.warzywaiowoce.pl

<h3 class="wysiwyg__lead" style="box-sizing: border-box; margin: 20px 0px; padding: 0px; border: 0px; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 20px; font-family: Roboto; vertical-align: baseline; line-height: 28px !important;">Kolekcja roślin jagodowych w ZDOO w Masłowicach znów gościła plantatorów na Dniu Porzeczek i Malin, zorganizowanych przez naszą redakcję. W tym roku przyjechali najwytrwalsi, mimo wirusowych perturbacji.</h3>

r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR