r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Jak koronawirus zmienił sposób konsumpcji owoców w Europie?

Jak koronawirus zmienił sposób konsumpcji owoców w Europie?

Gwałtowny wzrost spożycia paczkowanych owoców i warzyw, większe zainteresowanie konsumentów lokalnymi produktami, jak również ogólny wzrost konsumpcji zdrowej żywności, w tym warzyw i owoców w czasie pandemii COVID-19, to tylko niektóre wnioski, które płyną ze spotkania grupy ekspertów ds. rynku owoców i warzyw przy Komisji Europejskiej. Unia Owocowa podsumowuje dotychczasowy wpływ pandemii COVID-19 na rynek owoców i warzyw w UE.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości WIOM

Przeczytaj cały artykuł na www.warzywaiowoce.pl

Właściciele sadów, szkółek, gospodarstw ogrodniczych są zaniepokojeni sytuacją na rynku pracowniczym wywołaną koronawirusem. Zamknięcie granic powoduje utrudnienia w przepływie pracowników z zagranicy, w tym z Ukrainy, a to oni stanowią podstawę siły roboczej w polskich gospodarstwach. Nową aplikację top agrar Polska możecie pobrać bezpłatnie tutaj: http://bit.ly/topapka

r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR