r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Eksport polskiej żywności w II kw. 2020 r. może być niższy o 20 proc.

Eksport polskiej żywności w II kw. 2020 r. może być niższy o 20 proc.

Osłabienie eksportu polskiej żywności odbiło się negatywnie głównie na producentach mięsa wołowego, drobiowego i wieprzowego oraz przemyśle mleczarskim. Wartość wszystkich produktów spożywczych wyniesie w tym roku 28,9 mld euro, co oznacza spadek o 8 proc. w ujęciu rocznym.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości TOPAGRAR

Przeczytaj cały artykuł na www.topagrar.pl

<p class="MsoNormal">Plon jest jednym z ważniejszych parametrów przy wyborze odmiany rzepaku. Jednak w obliczu wycofywania wielu s.cz. oraz zmieniającego się klimatu, coraz większe wyzwania stoją przed hodowcami. W Spytkówkach podczas nietypowego spotkania o najnowszych propozycjach firmy Rapool rozmawialiśmy z Arturem Kozerą.</p>

r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR