r e k l a m a
Partner portalu
powrót
Jak zmienić produkcję mleka, by zadowolić konsumenta?

Jak zmienić produkcję mleka, by zadowolić konsumenta?

Jak zmieniać produkcję mleka w obliczu nowych oczekiwań konsumentów? Na to pytanie odpowiadał dr hab. Paweł Górka z UR w Krakowie podczas naszego Forum w Poznaniu. Jakie wysunął propozycję i co według niego warto zmienić, by opinia publiczna w większym stopniu akceptowała praktyki hodowców.

Artykuł opublikowany dzięki uprzejmości TOPAGRAR

Przeczytaj cały artykuł na www.topagrar.pl

<h4>Jak definiować dobrostan cieląt i sprostać oczekiwaniom konsumentów w jego zakresie – pytaliśmy dr hab. Pawła Górkę z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie podczas Forum Rolników i Agrobiznesu w Poznaniu.<br /><br />– Na samym początku dobrze byłoby zdefiniować sobie, co to właściwie jest dobrostan? Niewątpliwie definicja dobrostanu, którą przyjmuje świat nauki i hodowcy różni się trochę – a nawet znacznie – od tej, którą przyjmują konsumenci. Z punktu widzenia definicji, która ja się posługuję , dobrostan sprowadza się do tego, że zwierzę powinno być zdrowe, czuć się dobrze, tj. minimalizujemy na tyle ile możemy odczuwanie bólu i dyskomfortu oraz dajemy możliwość wyrażania naturalnych zachowań – zaznaczał dr hab. Paweł Górka w rozmowie z <strong>Marcinem Jajorem</strong> z redakcji top agrar Polska.</h4>

r e k l a m a

Polecany artykuł

r e k l a m a
r e k l a m a

Polecane z TPR